Meniu
 
 
Calendarul apicultorului
 
 
 

Descrierea lucrărilor legate de practicarea apiculturii constituie indicaţii şi prevederi obligatorii cuprinse în Calendarul apicultorului, pe care trebuie să te cunoaştem şi să le aplicăm corect în perioada respectivă. Este adevărat că în cursul unui an apicol calendaristic, în stupine mai pot să apară şi unele cazuri excepţionale, nemenţionate uzual în planul obişnuit de aplicare şi efectuare a lucrărilor apicole. La această categorie de situaţii speciale, intervenţiile apicultorilor trebuie să ţină seamă de cauzele , de specificul cauzelor care au determinat sau determină starea excepţională. Mă refer, mai ales, la starea fiziologică necorespunzătoare în care familiile de albine au intrat la iernat, de condiţiile meteorologice anormale, de accidente etc.

Se ştie că anul apicol nu corespunde cu anul calendaristic obişnuit. Dar pentru uşurinţa realizării planului de muncă în stupină menţionez faptul că sezonul apicol activ corespunde totuşi unor anumite luni calendaristice, chiar dacă în realitate anul nou apicol începe în lunile septembrie-octombrie şi nu la 1 ianuarie cum suntem noi obişnuiţi să aniversăm acest eveniment. De această realitate va trebui să ţinem seamă, ea având o importanţă deosebită în a aplica cele mai eficiente metode de lucrări în stupină, atât pentru reducerea timpului afectat
lucrărilor indicate în calendarele lunare, cât şi pentru a contribui , eficient, la asigurarea dezvoltării stupinei şi a rentabilizării ei.

Practicarea apiculturii - fie de către începători, de către pasionaţi, amatori sau de către stupari profesionişti - este legată de cunoaşterea unor indicaţii, recomandări şi prevederi obligatorii să le aplicăm într-o anumită perioadă a anului. Ţinând seamă de stadiul de dezvoltare normală a coloniilor de albine în raport cu starea şi evoluţia timpului şi a vegetaţiei în perioada unui an, stuparii trebuie să-şi organizeze munca în stupină, eşalonată pe luni.

Go!
Go!
Go!
Go!
Go!
Go!
Go!
Go!
Go!
Go!
Go!
Go!
 
 
Recomandari
SkyDiving Center
Scoala de parasutism, salturi in tandem ...
www.skydivingcenter.ro
Sofisticato
Invata germana fara profesor si GRATUIT.
www.sofisticato.ro
Retete Dukan
Totul despre Dieta Dukan... informatii, surse, alimente permise, tolerate si ajutatoare si foarte multe retete pentru dieta Dukan...
www.retetedukan.info

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
 
Copyright © 2010 Steford & M.I.C. Design. All rights reserved.